Tilbage til forsiden
Messehagler
De sidste par år har jeg samarbejdet med væveren Kamma Gudmand-Høyer om udførelsen af indtil videre 8 messehageler til forskellige kirker. Jeg tegner mønstrene, bestemmer farven og Kamma håndvæver stoffet i damaskteknik.

En fin balance mellem tradition, formgivning og funktion
I løbet af et par år har vi udført et antal unikke messehageler til danske kirker, gamle, ældre såvel som nye.
Udgangspunktet for vores arbejde er en fornuftig blanding af respekt for tradition og godt håndværk og lyst til fornyelse af formgivning og væveteknik. Respekten gælder brugen af farver og symboler samt en enkelhed i form og dekoration, som passer til, at messehagelen også skal kunne ses og opleves fra de bageste kirkestole.
Hver messehagel har som grundfarve sin liturgiske farve rød, hvid, grøn, violet hvorpå det valgte mønster eller dekoration f. eks. kornaks, kors, tornekrone fremstår i hvid eller gylden kontrast.
Formgivningen har en sammenhæng med væveteknikken. Messehagelerne håndvæves i en speciel damaskteknik af materialerne silke og uld. Damaskvævningen indebærer, at bagsiden af hagelen fremtræder som fin glat silke, hvorfor det er unødvendigt med foring. Det har den fordel, at hagelen bliver let og behagelig. Den vejer kun lige omkring 1 kg.

Læs mere om den enkelte messehagler under "Løste opgaver".